درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید. هفت پند مولانا : در بخشیدن خطای دیگران مانند شب باش* در فروتنی مانند زمین باش* در مهر و دوستی مانند خورشید باش* هنگام خشم و غضب مانند کوه باش* در سخاوت و کمک به دیگران مانند رود باش* در هماهنگی و کنار آمدن با دیگران مانند دریا باش* خودت باش همانگونه که مینمایی*********** لطفاً نظر فراموش نشه.
آرشيو وبلاگ



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 55
بازدید ماه : 54
بازدید کل : 37779
تعداد مطالب : 41
تعداد نظرات : 14
تعداد آنلاین : 1

.


IranSkin go Up

اللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَك َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً

سایت خدماتی بیست تولز

كنجكاو
تكنولوژي ، پزشكي ، علمي ، فناوري و اطلاعات ، نجوم ، و ...
پنج شنبه 6 بهمن 1390برچسب:روبات احساساتی , :: 16:53 ::  نويسنده : حسن غلامي دشتي

 دانشمندان دانشگاه "روکلاو" لهستان در تلاشند با تکمیل روباتی به نام EMYS تعاملات روبات-انسان را به سطحی جدید ارتقا دهند.

 

این روبات می تواند حالتهای روحی انسانها از قبیل خشم، غافلگیر شدن، گیج شدن و غمگین شدن را به خوبی نمایش دهد. محققان در تلاشند با کمک این روبات آینده تعاملات انسانها و روباتها را به طبیعی ترین شکل ممکن بهبود بخشند.

توانایی درک و نمایش احساسات ویژگی است که انسانها را از دیگر جانداران جدا می کند. این ویژگی همچنین می تواند انسانها را از یکی از شبیه ترین موجودات به انسان که روز به روز نیز در حال تکامل هستند، یعنی روباتها، جدا سازد.

اما دانشمندان لهستانی معتقدند در اتصال دادن مسیر تعاملات انسانها و روباتها جهشی بزرگ داشته اند. روبات EMYS این محققان می تواند انواع مختلفی از احساسات و حالتهای روحی را نمایش دهد. این روبات می تواند در یک لحظه شگفت زدگی را در صورت خود نمایش دهد، در لحظه بعد خوشی و در لحظه بعدی غم را در چهره اش نشان می دهد.

محققان بر این باورند این روبات می تواند روابط میان انسانها و روباتها را نزدیکتر سازد. به گفته آنها روبات به معنی همراهی و همکاری با انسانها در محیطهای اداری یا مسکونی است از این رو باید از عملکردهایی برخوردار باشد که برای انسانها مفید هستند و به علاوه باید از ادب اجتماعی نیز برخوردار باشد.

از این رو این روبات جدید می تواند تا اندازه ای احساسات خود را نمایش داده و حتی احساسات انسانها را درک کرده و به آنها واکنش نشان دهد. EMYS از طریق یک گردن متحرک، سه صفحه و دو چشم می تواند 9 مدل مختلف از احساسات را به انسانها انتقال دهد.

ساخت این روبات در سه بخش از جمله سکوی تعادل انجام گرفته است. سکوی تعادل این روبات یکی از جالب توجه ترین بخشهای آن است زیرا می تواند تعادل روبات را مشابه انسانها برقرار سازد. ساخت دستهای این روبات نیز از بخشهای دشوار این پروژه بوده است زیرا دستها باید سبک بوده و از توانایی انجام حرکات مختلف برخوردار باشند.

بر اساس گزارش رویترز، سر EMYS از سه بخش و چشمهایی متحرک برخوردار است و روبات می تواند با کمک این قطعات متحرک احساسات خود را بروز دهد. محققان بر این باورند توسعه روباتهایی مانند EMYS با توانایی برقراری ارتباطات بدون کلام، جهشی بزرگ را در زمینه تعاملات روباتیک و انسانی به وجود خواهد آورد.

 



آزمایش "چکیدن قیر" نام آزمایشی است که طی 85 سال گذشته در حال اجرا بوده است و از سال 1927 و توسط "توماس پارنل" فیزیکدان دانشگاه کوئینزلند در استرالیا آغاز شده است.

 

وی این آزمایش را به منظور اثبات اینکه قیری مشتق شده از ذغال سنگ، ماده ای به شدت شکننده که می توان آن را با چکش به چند قطعه تقسیم کرد، در واقع مایعی به شدت چسبنده است، آغاز کرد. این ماده در دمای اتاق با سرعتی بسیار پایین جاری می شود.

پارنل این قیر را ذوب کرده و درون قیفی شیشه ای ریخته و آن را برای سه سال به حال خود گذاشت تا سرد شود. سپس قیف را بالای ظرفی پیاله مانند آویزان کرده و به انتظار نشست.

هشت سال بعد یک قطره از قیر به درون ظرف چکید. 9 سال پس از آن قطره ای دیگر به درون ظرف افتاد. پارنل قطره دوم را به ثبت رساند اما به اندازه ای عمر نکرد که بتواند چکیدن قطره سوم را در سال 1954 ببیند. پس از آن آزمایش وی به گوشه ای از آزمایشگاه خاک گرفته اش در بخش فیزیک دانشگاه منتقل شده و به فراموشی سپرده شد.

در سال 1961 با پیوستن "جان مینستوم" به بخش فیزیک این دانشگاه این آزمایش دوباره دیده شد و وی از دانشگاه درخواست کرد آن را به نمایش درآورد اما مورد توجه قرار نگرفت با این همه در سال 1975 وی توانست بخش فیزیک دانشگاه را راضی کند تا این آزمایش را برای عموم به نمایش بگذارد. 



 محققان دانشگاه بريستول موفق به ساخت صابوني از نمك‌هاي پرآهن محلول در آب شده‌اند كه در زمان قرار گرفتن در محلول به ميدان مغناطيسي واكنش نشان مي‌دهد.

 

ويژگي‌هاي مغناطيسي اين صابون با نوترونها در موسسه لائو لانگوين براي نتيجه گرفتن از توده‌هاي ريز غني از آن كه در محلول آبكي قرار گرفته، به نمايش درآمدند.

توليد اين ويژگي در يك صابون كاملا كاربردي مي‌تواند نگراني‌ها را در مورد استفاده از صابون در پاكسازي‌هاي نشت نفت كاهش داده و انقلابي در محصولات نظافتي صنعتي ايجاد كند.

دانشمندان از مدتها پيش به دنبال راهي براي كنترل صابونها يا همان سورفکتانت‌ها در زمان حضور در محلول براي افزايش قابليت آنها در انحلال نفت در آب و حذف آنها از سيستم بوده‌اند.

تيم محققان دانشگاه بريستول پيش از اين بر روي صابونهاي حساس به نور، دي‌اكسيد كربن يا تغييرات در پي‌اچ، دما يا فشار كار كرده‌اند. آخرين دستاورد آنها كه در مجله Angewandte Chemie منتشر شده، اولين صابون جهان از لحاظ حساسيت به ميدان مغناطيسي است.

سورفکتانت‌هاي مايع يوني كه بيشتر از آب به همراه برخي مجموعه‌هاي فلز انتقالي مانند آهن متصل به هاليدهايي مانند برمين يا کلرين تشكيل شده‌اند، با مغناطيس قابل كنترل بوده اما دانشمندان هميشه بر اين تصور بودند كه مركز فلزي آنها در محلول بسيار حالت مشتق داشته و از تعاملات طولاني‌مدت لازم براي فعاليت مغناطيسي جلوگيري مي‌كند.

اين محققان محصول خود را با حل كردن آهن در طيفي از مواد سورفکتانت بي‌اثر يودهاي كلريد و بروميد ساخته‌اند كه در محصولات شست‌وشوي دهان و نرم‌كننده‌هاي لباس نيز وجود دارند. افزودن آهن موجب ايجاد مراكز فلزي در ذرات صابون مي‌شود.

كاربردهاي احتمالي سورفکتانت‌هاي مغناطيسي بسيار زياد است. پاسخگويي آنها به محركهاي بيروني به طيفهايي از ويژگيهايي مانند رسانايي الكتريكي آنها، نقطه ذوب، اندازه و شكل مصالح و چگونگي تغيير حل شدن آن در آب با يك كليد خاموش و روشن ساده مغناطيسي منجر مي‌شود.

پيش از اين، اين عوامل كه در اثرگذاري كاربري صابونها در تاسيسات صنعتي مهم هستند تنها با افزودن يك بار الكتريكي يا تغيير پي‌اچ، دما يا فشار سيستم قابل كنترل بودند.

اين ويژگي همچنين در ساخت مواد پاك‌كننده آينده و تصفيه آب قابل استفاده است. همچنين افزودن اين سورفکتانت و يك ميدان مغناطيسي، كنترل دقيق قطرات مايع را در آزمايشات علمي آسانتر خواهد كرد.



بافتن این پارچه و ساخت شنلی از آن هشت سال به طول انجامیده است و در پروژه ساخت این اثر هنری زیبا بیش از یک میلیون عنکبوت شکم طلایی ماداگاسکار حضور داشته اند، قرار است این شنل شگفت انگیز در موزه V&A لندن به نمایش گذاشته شود.

 

"سایمون پیرز" و "نیکلاس گودلی" هنرمند نساج و طراح، این شنل طلایی رنگ را با کمک تار عنکبوت ساخته اند، پارچه ای که در یک قرن گذشته بی نظیر بوده و تا کنون توسط فردی بافته نشده است. 

به گفته این دو، عنکبوتهای شکم طلایی که هر یک به بزرگی یک کف دست هستند، برای اجرای این پروژه از جنگلها جمع آوری می شدند و پس از یک روز دوباره به جنگل بازگردانده می شدند.

به گفته پیرز، این عنکبوتها کمی سمی هستند و از قدرت گزش بالایی برخوردارند، وی طی 20 سال زندگی و کار در ماداگاسکار درباره توانایی تاربافی این عنکبوتها اطلاعات زیادی به دست آورده است. 

تصاویری از ابزارهایی که در قرون 18 و 19 برای استخراج این تار بی نظیر و طلایی رنگ به جا مانده است، این عنکبوتها تنها در یک فصل از سال می توانند این نوع از تارهای طلایی و درخشان را تولید کنند، رنگ درخشان این تارها طبیعی و منحصر به این گونه از عنکبوتها است.

گودلی با توجه به افسانه های زیادی که درباره این پارچه وجود داشت تصمیم گرفت این صنعت افسانه ای را دوباره احیا کند. 

تارهای حریر مانند در کارگاه گودلی از بدن عنکبوتها استخراج شده و توسط تیمی از پارچه بافان محلی بافته می شدند، اما تولید و بافته شدن دو متر از ابریشم عنکبوتی که برای ساخت این شنل کافی باشد، هشت سال به طول انجامید.

بر اساس گزارش گاردین، در فرایند ساخت این پارچه، هر 23 هزار عنکبوت می توانستند 25 گرم تار تولید کنند، این در حالی است که وزن نهایی شنل طلایی رنگ 1.5 کیلوگرم است، به بیانی دیگر یک میلیون و 380 هزار عنکبوت در بافت این شنل مشارکت داشته اند.

 



 جلبک های قهوه ای که در دریاهای گرم رشد می کنند می توانند به یک منبع مهم سوخت زیستی تبدیل شوند.



دستیابی به این هدف با یک باکتری بسیار شایع امکانپذیر است.

 

محققان کالیفرنیایی لابراتوار معماری زیستی (بال) در برکلی که نتایج یافته های خود را در مجله علمی «ساینس» منتشر کرده اند DNA باکتری بسیار شایع «ای.کولی» را به روشی اصلاح ژنتیکی کردند که می تواند به طور موثری، قند حاضر در جلبک ها را هضم و به «اتانول» تبدیل کند.

این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند:«حدود 60 درصد از «بیومس» خشک جلبک ها از قندهایی ساخته شده است که می توانند تخمیر شوند. در حدود نیمی از این قندها در یک نوع کربوهیدارت جلبک وجود دارند».

این محققان برای اینکه بتوانند به این ماده اولیه مهم دست یابند با دستکاری DNA «ای. کولی»، این باکتری را وادار به تولید آنزیمی کردند که برای هضم این کربوهیدرات لازم است.

همچنین این باکتری را به روشی اصلاح کردند که یک پروتئینی غشایی را تولید کند. این پروتئین برای جمع آوری تکه های قند هضم شده به کار می رود و می تواند در یک فرایند تخمیر، از این قندها اتانول تولید کند.

محاسبات نشان می دهد که کمتر از سه درصد از آب های ساحلی می توانند برای تهیه سوخت زیستی معادل بیش از 200 میلیارد لیتر سوخت فسیلی جلبک تولید کنند.



چهار شنبه 5 بهمن 1390برچسب:دانستنيها, :: 13:23 ::  نويسنده : حسن غلامي دشتي

 آیا میدانستی که زرافه تار صوتی ندارد و لال است و نمیتواند هیچ صدایی از خود در آورد.

آیا میدانستی که موشهای صحرایی چنان سریع تکثیر پیدا میکنند ،که در عرض هجده ماه دو موش صحرایی قادرند یک میلیون فرزند داشته باشند.

آیا میدانستی که جنین بعد از هفته هفدهم خواب هم میتواند ببیند.

آیا میدانستی که گربه و سگ هر کدام پنج گروه خونی دارند و انسان چهار گروه.

آیا میدانستی که روباهها همه چیز را خاکستری میبینند.

آیا میدانستی که اسبها در مقابل گاز اشک آور مصون اند.

آیا میدانستی که زرافه ایستاده وضع حمل می‌کند و نوزادش از فاصله ۱۸۰ سانتی متری به زمین میافتد.

آیا میدانستی که ۱۳۰۰ کره زمین در سیاره مشتری جای می گیرد.

آیا میدانستی رود دجله به خلیج فارس میریزد.

آیا میدانستی که ۸۵% گیاهان در اقیانوسها رشد میکنند.

آیا میدانستی که اولین تمبر جهان در سال ۱۸۴۰ در انگلستان به چاپ رسید..

آیا میدانستی که سریعترین پرنده شاهین است و میتواند با سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند.

آیا میدانستی که اولین اتوموبیل را مظفرالدین شاه قاجار وارد ایران کرد.

آیا میدانستی که قدرت بینایی جغد ۸۲ برابر قدرت دید انسان است.

آیا میدانستی که در شیلی منطقه ی صحرایی وجود دارد که هزاران سال است در آن باران نباریده است.

آیا میدانستی هر ۵۰ ثانیه یک نفر در دنیا به بیماری ایدز مبتلا میشود.

آیا میدانستی که وزن اسکلت انسان بالغ سیزده تا پانزده کیلوگرم است.

آیا میدانستی که خرس قطبی هنگامی که روی دو پا می‌ایستد حدود سه متر است.

آیا میدانستی زرافه میتواند با زبانش گوشهایش را تمیز کند.

آیا میدانستی خرگوش و طوطی تنها حیواناتی هستند که می‌توانند بدون برگشتن اشیاء پشت سر خود را ببینند.

آیا میدانستی که اگر همه یخهای قطب جنوب آب شود بر سطح آب اقیانوسها هفتاد متر اضافه می شود و در این صورت یک چهارم خشکیهای کره زمین زیر آب میرود.

آیا میدانستی که کبد یا جگر تنها عضو داخلی بدن است که اگر با عمل جراحی قسمتی از آن برداشته شود دوباره رشد میکند.

آیا میدانستی که میزان انرژی که خورشید در یک ثانیه تولید میکند ، برای تولید برق مورد نیاز تمام کشورهای جهان به مدت یک میلیون سال کافی است.

آیا میدانستی هر عنکبوت تار ویژه خود را دارد و هیچگاه تارهای آنها به هم شبیه نیستند.

آیا میدانستی که اگر در یک سال هیچ یک از نسلهای یک جفت مگس نر و ماده از بین نروند ، حجم مگسهای متولد شده با حجم کره زمین برابر میشود.

آیا میدانستی که رودی در کامبوج شش ماه سال ازشمال به جنوب و شش ماه دیگر سال از جنوب به شمال جریان دارد.

آیا میدانستی که طول قد هر انسان سالم برابر هشت وجب دست خود اوست.

آیا میدانستی که سریع ترین عضله بدن انسان زبان است..

آیا میدانستی که شبکه چشم ۱۳۵ میلیون سلول احساس دارد که مسوولیت گرفتن تصاویر و تشخیص رنگها را بر عهده دارد.

آیا میدانستی که بدن انسان پنجاه هزار کیلومتر رشته عصبی دارد.

آیا میدانستی که در برج ایفل دو میلیون و نیم پیچ به کار رفته است.

آیا میدانستی طول رگهای بدن انسان پانصد و شصت هزار کیلومتر است.

آیا میدانستی که هشت پا با وجود داشتن بدنی بزرگ میتواند از سوراخی به قطر پنج سانتیمترعبور کند.

آیا میدانستی که تنها موجودی که میتواند به پشت بخوابد انسان است.

آیا میدانستی چشم سالم انسان میتواند ده میلیون رنگ را مختلف را ببیند و آنها را از یکدیگر تمیز دهد.

آیا میدانستی که فیل بالغ در روز بطور متوسط دویست و بیست کیلوگرم غذا و دویست لیتر آب مصرف میکند.

آیا میدانستی که اگر زنی به کوررنگی مبتلا باشد، فرزندان پسر اوکوررنگ میشوند.

آیا میدانستی کوههای آلپ در سال حدود یک سانتیمتر بلند میشوند.

آیا میدانستی که همه نوزادان میگو نر متولد می شوند و بعد از چند هفته بخشی از نوزادان به ماده تبدیل می شوند.

آیا میدانستی وزن کوه یخی متوسط الحجم بیست میلیون تن است.

آیا میدانستی حس بویایی انسان قادر به دریافت وتشخیص ده هزار بوی متفاوت است.

آیا میدانستی یک قطره آب دارای یک‌ صد میلیارد اتم است.

آیا میدانستی که تعداد افرادی که سالانه از نیش زنبور میمیرند بیشتر از کسانی است که سالانه از نیش مار میمیرند.

آیا میدانستی که خورشید روزانه معادل صد و بیست و شش هزار میلیارد اسب بخارانرژی به زمین می‌فرستد.

آیا میدانستی که گرده گل هرگز فاسد نمی شود و از محدود مواد طبیعی است که تا زمان نا محدودی باقی می ماند.

آیا میدانستی که حس بویایی خرس تقریبا صد برابر قوی تر از انسان است.

آیا میدانستی که تا قرن پنجم میلادی متوسط عمر مردم اروپا از سی سال فراتر نمی‌رفت .

آیا میدانستی مغز فیزیکدان نابغه، آلبرت اینشتین پانزده درصد از حجم مغز انسان عادی بزرگتر بود.

آیا میدانستی تنها چیزی که در اسید حل نمی‌شود الماس است و فقط خیلی زیاد آن را از بین می‌برد.

آیا میدانستی که هنگام صحبت برای بیا ن هر کلمه هفتاد و دو ماهیچه به کار گرفته می‌شود.

آیا میدانستی که اگر تکثیر باکتری تا بیست و چهار ساعت ادامه یابد ، توده دو تنی از یک باکتری بوجود می آید.

آیا میدانستی یک میلیون سیاره به اندازه زمین در خورشید جای می گیرد.

آیا میدانستی که خرسها موجوداتی چپ دست هستند.

آیا میدانستی که هر یک لیتر بنزین معادل بیســــــــت و سه و نیم تــــــــن گیاهان مدفون شده در قرنها پیش است.

آیا میدانستی که آلباتوس که یک نوع مرغ دریایی ست بلندترین بالها را دارد فاصله دو نوک بالهای او تا دو متر میرسد و درضمن آنها می توانند در حال پرواز بخوابند.

آیا میدانستی کوه قره قوروم در هند بعد از کوه هیمالیا با تفاضل دویست و سه و هفت متر بلندترین کوه دنیا میباشد.

آیا میدانستی هر ساله حدود پانصد شهاب‌سنگ نسبتا” بزرگ به زمین برخورد می‌کند.

آیا میدانستی ۱۷ هزار نوع زنبور در جهان شناسایی شده است.

آیا میدانستی که بلندی شترمرغ به دو متر و نیم و وزنش به ۹۰ کیلو میرسد.

آیا میدانستی که لاکپشت در بین جانوران جهان، طولانی ترین عمر را دارد و ممکن است تا۱۵۰سال عمر کند.

آیا میدانستی که باز مهاجر، یا عقاب اردکی، تیز پروازترین پرنده است آنها می تواند دقیقه ای چهار تا هشت کیلومتر پرواز کند.

آیا میدانستی که مرغ زرین بال کوچکترین پرنده است وزن نوع سرخ گلوی بالغ آن کمتر از وزن یک دو ریالی است..

آیا میدانستی که پروانه هرکول استرالیای که فاصله دو نوک بالهای آن در حالت گسترده سی و پنج سانتی متراست، بزرگترین پروانه جهان است.

آیا میدانستی نیروی نگهدارنده در پاهای عنکبوت که تعداد آنها هشت عدد می باشد، حتی بر روی یک سطح صاف و صیقلی به اندازه ای است که قادر است وزنی معادل صد و شصت برابر وزن خود را تحمل کند.

آیا میدانستی کنه که حشره ای ریز است، میتواند یک سال تمام بدون غذا زنده بماند.

آیا می دانستید بیشترین سرعتی که یک جسم می تواند در اثر سقوط آزاد داشته باشد حدود ۱۲۰ مایل در ساعت است و دیگر از این سرعت تجاوز نمی کند، دلیل این امر اصطکاک هوا میباشد.

آیا میدانستی که حداکثر سرعت لاک پشت های غول پیکر چهار و نیم متر در دقیقه است که خرگوش این فاصله را در کمتر از نیم ثانیه می پیماید.

آیا میدانستید که مساحت سطح کره زمین ۵۱۵ میلیون کیلومتر مربع است دبا مقایسه با مساحت وسعت ایران میتوان نتیجه گرفت که ایران ۳۲/۰ ٪ از سطح زمین را تشکیل میدهد.

آیا میدانستی پل خواجو در زمان سلاطین صفویه در اصفهان ساخته شده است.

آیا میدانستی گوش و بینی در تمام طول عمر انسان در حال رشد میباشد و بزرگتر میشود.

آیا میدانستی نام پایتخت قرقیزستان بیشکک است و مساحت آن از استان کرمان کمتر است.

آیا میدانستی بیش از صد میلیــــــــارد کهکشان تا به اکنون در جهان شناسایی شده اند.

آیا میدانستی که اسب ماده سی دندان و اسب نر سی و شش دندان دارد.

آیا میدانستی که آب دریا بهترین ماسک زیبای پوست است، البته بخاطر منیزیم و املاح معدنی موجود در آب دریا میباشد.

آیا میدانستی که سیاره اورانوس پانزده قمر « ماه » دارد.

آیا میدانستی که زمین از حیث بزرگی پنجمین و از حیث فاصله با خورشید ، سومین سیاره منظومه شمسی است.

آیا میدانستی که کنگوکینشاسا همان کشور زئیر میباشد.

ایا میدانستی که زهر مار کبری بیشتر بر روی مراکز تنفسی اثر کرده و باعث خفگی صید می‌شود.

آیا میدانستی که بیشتر سردردهای معمولی از کم نوشیدن آب میباشد.

آیا میدانستی کشور بلغارستان از نصف استان کرمان هم کوچکتر است.

آیا میدانستی اندونزی چهارمین کشور پر جمعیت دنیا بعد از چین و هند و آمریکا می باشد.

آیا میدانستی که ایرانها روزانه بطور متوسط حتی نصف استکان هم شیر نــــــمیخورند.

آیا میدانستی که شواهد نشان داده است که انسان از هفتاد هزار سال پیش لباس بر تن میکرده است.

آیا میدانستی که انسانهای امروزی بطور متوسط شش سال از عمرش را تلویزیون نگاه میکند و شش سالش را هم صرف غذا خوردن میکنیم و یک سومش را هم میخوابد.

آیا میدانستی که نامهای قدیمی ترکیه ، روم شرقی و عثمانی بوده است.

آیا میدانستی که دود سیگار موجود در محیط بیشتر از مصرف مواد قندی در پوسیدگی دندانهای کودکان نقش دارد.

آیا میدانستی که پروانه ها، چشم های مرکب دارند که تعداد آنها گاهی به هجده هزار می رسد.

آیا میدانستی که بی رحم ترین حشره دنیــا حشره دعا خوان ماده است.هنگامی که حشـــره ماده از همسرش باردار می شود، به آن نیش می زند و همسر نیمه جان پس از جفتگیری غذای لذیـذی برای حشــــــــره ماده می شود.

آیا میدانستی که ما حتی در روزهای ابری هم در معرض اشعه بنفش خورشید می باشیم ، بین هفتاد تا هشتاد درصد از این نور میتواند به راحتی از ابرها ردّ شوند.

آیا میدانستی که یک نوع پشه وجود دارد که در ثاتیه هزار بار بال میزند.

آیا میدانستی که نمک از پنج هزار سال پیش در سفره ما انسانها بوده است.

آیا میدانستی که خطر بیماری قلبی و سرطان ریه در افراد غیر سیگاری که در خانه در معرض دود سیگار اطرافیانشان هستند، بیست و پنج درصد بیشتراز دیگران است.

آیا میدانستی که ستارگان ابی داغتر از خورشید و قرمز ها سردتر از آن هستند.

آیا میدانستی که استرس تا ۵ برابر سیستم ایمینی بدن را پایین میآورد.

آیا میدانستیی که پیشانی انسان مرکز دمای انسان است یعنی اگر شما دمای پیشانیتان را تغییر دهید دمای بدنتان هم به همان انداره تغییر میکند این یکی از دلایلی است که وقتی ما می خواهیم ببینیم که آیا تب داریم یا نه دستمان را روی آن میگذاریم.

آیا میدانستی که اگر روند شیوع سرطان درهمین حد بماند حدود سی و پنج درصد احتمال دارد که شمادر طول زندگی تان به یکی از انواع سرطان مبتلا شوید.

آیا میدانستی که اگر تمام رگهای خونی را در یک خط بگذاریم تقریبا ۹۷۰۰۰ کیلو متر میشود .

آیا میدانستی که قویترین نیروهای دنیا بترتیب عبارتند از : نیروی هسته ای ، الکترو مغناطیس و نیروی جاذبه.

آیا میدانستی که ۱,۲۶۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ لیتر آب بروی کره زمین وجود دارد که این مقدار در چرخه آب در گردش است.

آیا میدانستی که چشم‌های ما از بدو تولد همین اندازه بوده‌اند، اما رشد دماغ و گوش ما هیچ‌وقت متوقف نمی‌شوند .

آیا میدانستی که هر تکه کاغذ را نمی‌توان بیش از ۹ بار تا کرد .

آیا میدانستی که در هرم خئوپوس در مصر که ۲۶۰۰ سال قبل از مبلاد ساخته شده است، به اندازه‌ای سنگ به کار رفته که می‌توان با آن دیواری آیا میدانستی که آجری به ارتفاع ۵۰ سانتی‌متر دور دنیا ساخت .

آیا میدانستی که اگرتمام رگ‌های خونی را در یک خط بگذاریم، تقریبا ۹۷۰۰۰ کیلومتر می‌شود .

آیا میدانستی که وقتی مگس بر روی یک میله فولادی می‌نشیند، میله فولادی به اندازه دو میلیونیم میلیمتر خم می‌شود .

آیا میدانستی که آمریکا تا ۵۰ میلیون سال دیگر دو نیم خواهد شد .

آیا میدانستی که عدد ۲۵۲۰ را می‌توان بر اعداد ۱ تا ۱۰ تقسیم نمود، بدون آن‌که خارج قسمت کسری داشته باشد .

آیا میدانستی که ۳۰ برابر مردمی که امروزه بر سطح زمین زندگی می‌کنند، در زیر خاک مدفون شده‌اند .

آیا میدانستی که تنها حیوانی که نمی‌تواند شنا کند، شتر است .

آیا میدانستی که شیشه در ظاهر جامد به نظر می‌رسد ولی در واقع مایعی است که بسیار کند حرکت می‌کند .

آیا میدانستی که در هر ثانیه بیش از ۵۰۰۰ بیلیون بیلیون الکترون به صفحه تلویزیون برخورد می‌کند و تصویری را که شما تماشا می‌کنید، بوجود می‌آورد .

آیا میدانستی که شانس شبیه بودن دو اثر انگشت، یک به ۶۴ میلیارد است .

آیا میدانستی که یک لیتر سرکه در زمستان سنگین‌تر از تابستان است .

آیا میدانستی که قد انسان تا ۲۰، ۲۵ سالگی و گاها ۴۰ سالگی بلند می‌شود و از چهل سالگی به بعد، قد انسان هر دو سال حدود ۶ میلی‌متر کوتاه می‌شود .

آیا میدانستی که فقط با از دست دادن یک درصد از آب بدن، احساس تشنگی می‌کنیم !

آیا میدانستی که دهان انسان روزانه یک لیتر بزاق تولید می‌کند .

آیا میدانستی که چیتا یا یوزپلنگ سریع‌ترین حیوان خشکی است. او در عرض فقط ۳ ثانیه ۱۰۰ کیلومتر در ساعت سرعت می‌گیرد. رکوردی که حتی سریع‌ترین خودروهای فراری هم نتوانسته‌اند بشکنند .

آیا میدانستی که کرم‌های ابرشیم در ۵۶ روز، ۸۶ هزار برابر خود غذا می‌خورند .

آیا میدانستی که تنها قسمت بدن که خون ندارد، قرینه چشم است .

آیا میدانستی که شتر در ۳ دقیقه ۹۵ لیتر آب می‌خورد.

آیا میدانستی که سوسکها سریعترین جانوران ۶ پا میباشند. با سرعت یک متر در ثانیه.

آیا میدانستی که خرگوشها و طوطی ها بدون نیاز به چرخاندن سر خود قادرند پشت سر خود را ببینند.

آیا میدانستی که کرگدنها قادرند سریعتر از انسانها بدوند.

آیا میدانستی که هیچ پنگوئنی در قطب شمال وجود ندارد.

آیا میدانستی که مادر و همسر گراهام بل مخترع تلفن هر دو ناشنوا بوده اند.

آیا میدانستی که کانادا یک واژه هندی به معنی “روستای بزرگ” میباشد.

آیا میدانستی که ۱۰ درصد وزن بدن انسان (بدون آب) را باکتریها تشکیل میدهند.

آیا میدانستی که ۱۱ درصد جمعیت جهان را چپ دستان تشکیل میدهند.

آیا میدانستی که از هر ۱۰ نفر، یک نفر در سراسر جهان در جزیره زندگی میکند.

آیا میدانستی که ۹۸ درصد وزن آب از اکسیژن تشکیل یافته است.

آیا میدانستی که یک اسب در طول یک سال ۷ برابر وزن بدن خود غذا مصرف میکند.

آیا میدانستی که رشد دندانهای سگ آبی هیچگاه متوقف نمیگردد.

آیا میدانستی که قلب والها تنها ۹ بار در دقیقه میتپد.

آیا میدانستی که چیتا قادر است در حداکثر سرعت خود گامهایی به طول ۸ متر بر دارد.

آیا میدانستی که شمپانزه ها قادرند مقابل آینه چهره خود را تشخیص دهند اما میمونها نمیتوانند.

آیا میدانستی که عمر سنجاقکها تنها ۲۴ ساعت میباشد.

آیا میدانستی که مدت زمان گردش سیاره عطارد بدور خود دو برابر مدت زمان گردش آن بدور خورشید میباشد.

آیا میدانستی که روشنایی قرص کامل ماه ۹ برابر هلال ماه میباشد.

آیا میدانستی که یک خرس بالغ قادر است با سرعت یک اسب بدود.

GetBC(37);

 

تلاش کنید سبزی متمایل به قرمز را تصور کنید، منظور رنگ قهوه ای آزاردهنده ای که از ترکیب رنگ قرمز و سبز به دست می آید نیست، منظور سبزی است که متمایل به قرمز و یا قرمزی است که متمایل به سبز باشد، و یا تلاش کنید آبی متمایل به زرد را تصور کنید، رنگی که هم متمایل به آبی است و هم متمایل به زرد.

 

 

 

معمولا تلاش برای تصور کردن چنین رنگهایی منجر به ایجاد فضایی خالی در ذهن می شوند، این به آن دلیل است که با وجود اینکه چنین رنگهایی در طبیعت وجود دارند، انسان هرگز آنها را نمی بیند. سبز - قرمز و زرد - آبی به رنگهای ممنوعه شهرت دارند.

 

این رنگها ترکیبی از رنگهایی هستند که فرکانسهای نوری آنها به صورت خودکار یکدیگر را در چشم انسان خنثی می کنند، از این رو دیدن آنها به صورت هم زمان غیر ممکن می شود.

 

این محدودیت در نتیجه شیوه ادراک انسان از رنگها ایجاد می شوند. سلولهایی به نام نورونهای متقابل که در درون شبکیه چشم قرار دارند، زمانی آغاز به کار می کنند که توسط نور قرمز تحریک شوند و این فعالیت به مغز اعلام می کند که فرد در حال نگاه کردن به پدیده ای قرمز رنگ است.

 

نورونهای متقابل این نورونها توسط نور سبز متوقف می شوند و مغز درک می کند که فرد در حال دیدن پدیده ای سبز رنگ است. زرد و آبی نیز از نورونهای متقابل ویژه خود برخوردارند. در واقع نور قرمز تاثیر نور سبز و نور زرد تاثیر نور آبی را خنثی می کنند و هرگز نمی توان این رنگها را از یک منبع مشابه مشاهده کرد.

 

با این همه دانشمندان که همواره به دنبال دست نیافتنی ها هستند بر این باورند که می توان این رنگها را دید، تنها کافی است افراد چگونه نگریستن به آنها را فرا بگیرند.

 

رنگهای بی نام

 

انقلاب رنگی از سال 1983 و با انتشار مقاله ای از "هویت کرین" دانشمند بصری مشهور در نشریه ساینس آغاز شد. وی در این مقاله با عنوان "دیدن سبز مایل به قرمز و زرد مایل به آبی" اعلام کرد که درک رنگهای ممنوعه امکان پذیر است.

 

برای اثبات این موضوع وی به همراه همکارانش تصاویری متشکل از نوارهای رنگی سبز و قرمز و زرد و آبی در کنار یکدیگر ایجاد کرده و آنها را به گروهی از داوطلبان نشان دادند در حالی که حرکات چشم آنها را با کمک ابزار کنترل کننده چشم و تثبیت گر شبکیه چشم تحت نظر داشتند.

 

این آزمایش نشان داد نور هر یک از رنگها وارد سلولهای مشخصی از شبکیه چشم می شوند، برای مثال بعضی از سلولها همیشه پذیرای نور زرد هستند، و بقیه آنها به صورت همزمان تنها نور آبی را دریافت می کنند.

 

به تدریج این تحریک غیرعادی بینایی و دیدن مرز رنگها در نوارهای رنگی ناپدید شده و رنگها به درون یکدیگر نفوذ کردند.

 

در این آزمایش اینگونه به نظر می آید که تصاویر مکانیزم متقابل چشم را زیر پا گذاشته و داوطلبان توانسته بودند رنگهایی را به چشم ببینند که تا کنون تجربه دیدن آنها را به دست نیاورده بودند.

 

داوطلبان گزارش کردند که می توانستند به صورت همزمان رنگی ترکیبی از قرمز و سبز را ببینند اما نمی توانستند برای رنگی که در برابر چشم داشتند نامی به یاد بیاورند. این رویداد در هنگام تکرار آزمایش بر روی رنگهای آبی و زرد نتیجه ای مشابه در پی داشت.

 

رنگی به نام ِگلی

 

آزمایشهای بعدی بر روی این نظریه نشان دادند در صورتی که درست نگاه شود، دیدن رنگهای ممنوعه امکان پذیر خواهد شد.

 

سپس در سال 2006 محققان دانشگاه دورتموث آزمایشهای سال 1983 را به شکلی دیگر تکرار کردند با این تفاوت که داوطلبان به جای نگاه کردن به صفحه های کاغذی به نمایشگر رایانه ها نگاه می کردند و از آنها درخواست شد به جای توصیف رنگهایی که می بینند، جایگزینی از میان رنگها برای آنها انتخاب کنند. رنگی که در آزمایشهای قدیمی غیر قابل توضیح بودند.

 

اما در این آزمایش محققان دریافتند داوطلبان برای نمایش دادن رنگی که با دیدن نوارهای رنگی سبز و قرمز درک می کنند، به سرعت بر روی نمودار رنگها رنگ قهوه ای گِلی را نشان می دهند.

 

به این شکل محققان به این نتیجه رسیدند که داوطلبان ترکیبی از دو رنگ را می بینند و نه رنگهای ممنوعه را. اکنون این سوال به وجود می آید که اگر نام رنگ دیده شده گِلی است، چرا داوطلبان در سال 1983 نتوانستند آن را توصیف کنند؟

 

با این همه دانشمندان می گویند صرف اینکه نتوان رنگی را نامگذاری کرد به این معنی نیست که آن رنگ از رنگهای ممنوعه باشد

. "وینس بیلاک" یکی از محققانی که در آزمایشهای سال 2006 حضور داشته، این آزمایشها را در سال 2006 به پایان نرساند و طی سالهای گذشته آزمایشهای متعدد دیگری انجام داده که بر اساس آنها معتقد است می تواند حضور رنگهای ممنوعه را اثبات کند.

 

وی تاکید دارد که مطالعه محققان دانشگاه دورتموث به دلیل در نظر نگرفتن کنترل کننده های حرکت و تثبیت کننده شبکیه چشم نتوانسته اند رنگهای ممنوعه را به وجود بیاورد، آنها تنها از داوطلبان خواسته اند تا بر روی رنگها خیره شوند و چشم خود را ثابت نگه دارند.

 

بر اساس گزارش لایو ساینس، وی معتقد است رنگهایی که در آزمایشهای این محققان دیده شده با رنگهای ایجاد شده در آزمایشهای آنها یکسان نبوده است.

 

از این رو مطالعه برای کشف تایید وجود رنگهای ممنوعه همچنان ادامه دارد. شاید اکنون نتوان چنین رنگهایی را در طبیعت دید، اما شاید روزی با اختراع ابزار دستی که از کنترل کننده داخلی حرکات چشم برخوردار است، بتوان چنین رنگهایی را دید، در این صورت با نگاه کردن به درون چنین ابزاری فرد این احساس را خواهد کرد که گویی برای اولین بار در زندگی خود رنگ بنفش را دیده است.

 



 این خودروی تک سرنشین توسط دو بریتانیایی طراحی و ساخته شده است.

 

 

به گزارش زی‌نیوز، از این مدل ماشین پیش از این چند مدل ساخته شده بود و گفته می‌شود طراحی و ساخت آن بیش از 150 هزار دلار هزینه در برداشته است. از مدل‌های دیگر این خودرو که طراحی شده‌، خودروی Trident است.

 

خودروی کوچک طراحی شده کمتر از 60 کیلوگرم وزن دارد و تنها 137 سانتی‌متر طول دارد، در حالی که  Trident حدود 90 کیلوگرم وزن دارد ضمن این‌که این خودروهای کوچک قادر به حمل یک انسان بالغ و محفظه‌ای برای حمل وسایل است.

 

توان محرکه این خودروی الکتریکی که دارای دو موتور الکتریکی است بین چهار تا 10 کیلووات است ضمن اینکه حداکثر سرعت آن 12 کیلومتر بر ساعت است و قادر است 25 کیلومتر را طی کند.



 دانشمندان شركت آي‌بي‌ام در زوريخ موفق به ساخت كوچكترين نقشه سه بعدي از جهان با مقياس نانويي شده‌اند كه در ركوردهاي گينس نيز به ثبت رسيده است.

 

 

اندازه اين نقشه، حدود 22 در 11 ميكرومتر بوده كه يكهزار نقشه اينچنيني در يك دانه نمك جاي خواهند گرفت.

 

اين نقشه بر روي يك پليمر نوشته شده و از 500 هزار پيكسل، هركدام به اندازه 20 نانومتر مربع تشكيل شده و ساخت آن تنها دو دقيقه و 23 ثانيه به طول انجاميده است.

 

نقشه‌اي به اين اندازه كه تنها توسط ميكروسكوپ قابل مشاهده بوده شايد زياد قابل استفاده نباشد؛ اما فناوري جديد آن مي‌تواند نويد دهنده جهان جديدي در صنعت باشد.

 

شيوه‌هاي نانويي حاضر در ساخت سازه‌هاي كوچكتر از 30 نانومتر با مشكل مواجه بوده، هزينه ساخت آنها نيز بسيار بالا است؛ اما اين شيوه جديد از يك شيء نوك تيز مقياس نانو كه 100 هزار بار از نوك يك مداد تيز كوچكتر است، براي ساخت ارزان طرحهاي دو و سه‌بعدي و همچنين سازه‌هايي به كوچكي 15 نانومتر استفاده مي‌كند.

 

شيوه قلم‌زني مورد استفاده دستگاه شبيه به شيوه قلم‌زني مصري براي ساخت طراحي‌ها و حروف هيروگليف است.

 

اين شيوه به نمايش چشم‌اندازهاي جديدي براي ساخت الكترونيك و اجسام مقياس نانو در زمينه‌هايي مانند فناوري تراشه آينده تا الكترونيك نوري و پزشكي و علوم زيستي پرداخته است.

 

نتايج اين پژوهش در مجله Science and Advanced Materials منتشر شده است



 يك هنرمند موفق شد توسط يك گرامافون مخصوص از الگوي حلقه هاي درختان، موسيقي استخراج كند.

 

 

در پروژه «بارتولوموس تراوبك» يك دستگاه گرامافون با خواندن الگوي حلقه هاي درختان آنها را به ملودي پيانو ترجمه و تبديل مي كند.

 

صفحه تهيه شده از درخت روي گرامافون قرار گرفته و دستگاه از بافت تيره به روشن و از بافت سخت به بافت نرم شروع به خواندن صفحه كرده و آن را به ملودي تبديل مي كند.

 

داده هاي به دست آمده از هر درخت كاملا متفاوت بوده و هر گونه از درختان ملودي، موسيقي خاصي ايجاد مي‌كنند.

 

از حلقه هاي درختان براي تعيين عمر، مقاومت و ميزان رشد درختان استفاده مي شود.



 2 هنرمند با استفاده از تارهای طلایی رنگ میلیون‌ها عنکبوت بزرگ‌ترین الیاف جهان را تولید کردند.

 

 

به نقل از نیوز دیسکاوری، 2 هنرمند به نام‌های "سیمون پیرز" و "نیکلاس گادلی" موفق به تولید بزرگ‌ترین الیاف ابریشم جهان شدند. 

پیرز و گادلی با استفاده از تارهای تنیده شده و طلایی رنگ میلیون‌ها عنکبوت ماداگاسکاری این الیاف را تولید کردند.

 



 محققان MIT اعلام کردند با الهام از الگوی گلهای آفتابگردان می توان کارایی صفحات خورشیدی در نیروگاه های متمرکز خورشیدی را به اندازه ای قابل توجه افزایش داد.

 

 

محققان MIT بر این باورند طراحی آینه های خورشیدی به شکل مارپیچی مشابه با بخش مرکزی گلهای آفتابگردان می تواند میزان فضای مورد نیاز برای احداث نیروگاه های خورشیدی متمرکز را کاهش داده و میزان نور خورشید جذب شده توسط آنها را افزایش دهد.

 

نیروگاه های متمرکز خورشیدی از یک سری آینه ها برخوردارند که به همراه خورشید حرکت کرده و مسیر حرکت آن را دنبال می کنند. این آینه ها در قالب دایره ای متمرکز قرار گرفته و نور خورشید را بر روی برجی مرکزی متمرکز می کنند، جایی که حرارت خورشید به برق تبدیل می شود.

 

در حال حاضر تعداد محدودی از این نیروگاه ها در سرتاسر جهان در حال بهره برداری هستند زیرا احداث این نیروگاه ها به فضایی بزرگ نیاز دارد. هر یک از این آینه ها باید به گونه ای نصب شوند که هم به سوی برج باشند و هم به سوی خورشید، بدون اینکه مسیر یکدیگر را مسدود کنند.

 

در حال حاضر آینه های این نیروگاه ها به شکل حلقه هایی موازی قرار دارند اما محققان MIT راهکاری بهتر را برای چینش این آینه ها ارائه کرده اند، محققان ابتدا بر روی میزان کارایی آینه ها در چینش معمولی مطالعه کرده و دریافتند هریک از آینه ها به صورت روزانه با مشکل مسدود شدگی و قرار گرفتن در سایه مواجه می شوند.

 

از این رو محققان مدلی رایانه ای را به منظور نزدیکتر کردن آینه های نیروگاه ها ارائه کردند و دریافتند مدل ارائه شده شباهت زیادی به مارپیچهای موجود در طبیعت دارد از این رو دانشمندان برای تکمیل این مدل از الگوی مرکزی دانه های موجود در گل آفتابگردان الهام گرفتند.

 

سر گیاه آفتابگردان درواقع یک گل نیست، بلکه مجموعه ای از گلهای کوچک است که در کنار یکدیگر متراکم شده اند، گلهای خارجی تر گلبرگها را حفظ می کنند و گلهای داخلی تر به دانه تبدیل می شوند. این گلها در الگویی مارپیچی در زاویه 137 درجه نسبت به یکدیگر قرار دارند.

 

بر اساس گزارش گیزمگ، محققان نیز با الهام از این ساختار فضایی از آینه های خورشیدی را مدل سازی کردند که در آن زاویه هر یک از آینه ها که در الگویی مارپیچی قرار داشتند، نسبت به یکدیگر زاویه ای 137 درجه ای است

 

این الگو می تواند 20 درصد از فضای مورد نیاز برای احداث نیروگاه های خورشیدی متمرکز را کاهش داده و از ایجاد سایه بر روی آینه ها جلوگیری کند به این شکل کارایی نیروگاه ها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.



 پس از چندين دهه تلاش، دانشمندان موفق به يافتن راهي براي ساخت جليقه ضد گلوله از ابريشم (تار) عنكبوت شدند.

 

 

جليقه‌هاي مورد استفاده توسط پليس و سربازان علاوه بر وزن زياد، امكان عكس‌العمل به موقع را سلب مي‌كند.

 

اين نوع جليقه‌ها از دو صفحه سراميكي ساخته شده‌اند كه بدن را در برابر گلوله محافظت مي‌كنند و برخي از آن‌ها تنها در برابر گلوله با كاليبر پايين مقاوم هستند.

 

طراحي و ساخت يك جليقه سبك وزن، منعطف و درعين حال مقاوم، رويايي است كه با استفاده از ابريشم عنكبوت به واقعيت نزديك شده است.

 

يك تيم تحقيقاتي در موسسه تكنولوژي «هايدلبرگ» آلمان موفق شد علت مقاومت بسيار زياد ابريشم (تار) عنكبوت را بيابد.

 

دو جزء كليدي ابريشم عنكبوت شامل ژل چسبنده و لزج كه در شكم اين حشره توليد مي‌شود و مايع جامدي است كه هنگام خروج از بدن عنكبوت به وجود مي‌آيد.

 

فيبر كولار كه داراي حالت كشساني بسيار بالايي است، پنج برابر قوي‌تر از فولاد است، اما محققان با بررسي ابريشم عنكبوت دريافته‌اند كه اين اين ابريشم با وزن كمتر، سه برابر از فيبر كولار منعطف‌تر و پنج برابر از فولاد مقاوم‌تر است.

 

ژل لزج و چسبنده عنكبوت خاصيت ارتجاعي دارد كه مي‌توان از آن در توليد جليقه ضد گلوله استفاده كرد.

 

اصلي‌ترين چالش پيش روي محققان براي توليد جليقه از ابريشم عنكبوت، يافتن راهي براي سنتز پروتئين توليدكننده ابريشم و ابداع روشي براي توليد انبوه پروتئين است.



 شرکت نیسان با همکاری دانشگاه توکیو موفق به ساخت اولین قاب محافظ خود ترمیم شونده جهان ویژه گوشی های آی-فن شده است.

 

 

شرکت نیسان در حدود 6 سال پیش موفق به ابداع پوشش محافظ خراشی برای رنگها شده بود، پوششی که نه تنها می توانست خراشهای ایجاد شده بر روی بدنه خودروها را ترمیم کند، بلکه می توانست انواع سطوح رنگ شده را نیز تحت پوشش ترمیمی و محافظتی خود قرار دهد.

 

این شرکت تا اکنون از این فناوری در بسیاری از مدلهای خودروی تولیدی اش استفاده کرده است و در سال 2009 اعلام کرد قصد دارد از این فناوری در تلفنهای همراه نیز استفاده کند. اکنون نیسان موفق به تولید اولین قاب خود ترمیم شونده آی-فن در جهان شده است که در آن از فناوری محافظ ضد خش استفاده کرده است.

 

نیسان در ابتدا فناوری پوشش ضد خش را با همکاری دانشگاه توکیو ابداع کرده و در خودروی مورانو، 370Z و X-Trail به کار گرفت، و اکنون قاب محافظ ضد خش آی-فن این شرکت آماده حضور در دوره های آزمایشی است تا فناوری ضد خش و ترمیم شونده نیسان برای اولین بار در محصولاتی به جز خودروهایش مورد آزمایش قرار گیرد.

 

این قاب از "پلیروتاکسن"، ساختاری شیمیایی که می تواند واکنش نشان داده و به شکل اصلی خود تغییر حالت دهد و حفره های ناشی از خراش را پر کند، ساخته شده است. با استفاده از این ماده خراشهای کوچک طی یک ساعت و خراشهای عمیقتر طی چند هفته ترمیم می شوند.

 

نیسان می گوید این ماده در کنار ویژگی های ترمیمی که دارد، با ایجاد سطحی ژلاتینی مانند می تواند حمل کردن گوشی آی-فن را آسانتر سازد.

 

بر اساس گزارش گیزمگ، نیسان در ساخت این پوشش از دیگر فناوری های خودروسازی خود نیز استفاده کرده است، برای مثال پلاستیکهای ABS که از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند در ساخت این محافظ استفاده شده است.

 

تعدادی از این محافظها برای آزموده شدن در اختیار تعدادی خبرنگار و کاربر قرار گرفته است تا پس از آزمایش و تایید، با قابلیت سازگاری با آی-فن های 4 و 4S به صورت عمومی عرضه شوند.



 يک گروه تحقيقاتي از دانشگاه «وندربيلت» موفق شده است روشي براي کنترل و افزايش هدايت گرمايي ارائه کند.

 

 

براي اين کار از محلول‌هاي مختلف براي خيس کردن نانوروبان استفاده مي‌شود که هر محلول مي‌تواند موجب افزايش يا کاهش هدايت گرمايي شود. با اين کار ابزار جديدي براي مديريت اثر گرمايي در تلفن‌هاي هوشمند و کامپيوترها ايجاد مي‌شود.

 

لي، رهبر اين گروه تحقيقاتي و همکارانش دريافتند: هدايت گرمايي يک جفت نوار نازک موسوم به نانوروبان بور مي‌تواند تا 45 درصد افزايش يابد. براي اين کار آنها تحت فرايندي نانوروبان‌ها را به‌ هم مي‌چسبانند. هر چند محققان از نانوروبان بور براي اين کار استفاده کرده‌اند، اما مي‌توان اين روش را براي فيلم‌هاي نازک از جنس مواد مختلف به ‌کار گرفت.

 

«گرگ واکر» از محققان اين پروژه مي‌گويد: اين که ما مي‌توانيم اثر گرمايي را با روشي کاملا جديد کنترل کنيم ، قطعا روي طراحي تلفن‌هاي هوشمند و کامپيوترها تاثيرگذار است.

 

به اعتقاد «لي»، نيرويي که موجب مي‌شود دو نانوروبان به‌ هم بچسبند، نيروي برهمکنش الکترواستاتيکي بسيار ضعيفي موسوم به واندروالس است.

 

پيش از اين اعتقاد بر اين بود که فوتون‌هايي که گرما را منتقل مي‌کنند، در برخورد با نيروهاي واندروالسي دچار تفرق مي‌شوند که اين موضوع موجب تجمع روبان‌ها مي‌شود. هدايت گرمايي نيز وضعيت مشابه روبان دارد.

 

اين گروه نشان داد که فوتون‌ها بدون اين که متفرق شوند، مي‌توانند از سطحي که داراي نيروي واندروالسي است عبور کنند، اما هدايت گرمايي آن‌ها افزايش مي‌يابد. علاوه ‌بر اين محققان دريافتند که مي‌توان هدايت گرمايي را به ‌صورت کنترل شده کم يا زياد کنند. براي اين کار بايد در محل تماس نانوروبان‌ها از محلول‌هاي مختلف استفاده کرد.

 

يکي از جنبه‌هاي جالب اين تحقيق، آن است که فرايند کشف شده برگشت پذير است. براي مثال وقتي محققان روي نانوروبان‌ها محلول ايزوپروپيل الکل مي‌ريزند، آنها را به‌ هم فشرده و خشک مي‌کنند، هدايت الکتريکي سيستم، مشابه زماني است که فقط نانوروبان وجود داشته باشد.

 

زماني که به اين نانوروبان‌ها الکل خالص اضافه شود، سپس فشرده و خشک شود، هدايت گرمايي افزايش مي‌يابد. حال اگر دوباره به آن ايزوپروپيل الکل اضافه شود، هدايت الکتريکي مجددا به مقدار اوليه باز مي‌گردد.

 

کنترل هدايت گرمايي امري بسيار دشوار است که در اين تحقيق انجام شده است. از اين پديده مي‌توان در ميکروالکترونيک استفاده کرد. براي مثال مي‌توان براي خنک کردن ترانزيستورهاي موجود روي يک تراشه از اين فناوري بهره برد.

 

نتايج اين تحقيق در نشريه «Nature Nanotechnology» به چاپ رسيده است.



 محققان در حال تلاش براي توليد بافت مصنوعي زنده با استفاده از نوعي چاپگر جوهرافشان هستند.

 

 اين كار در مراحل ابتدايي قرار دارد؛ اما با پيشرفت تكنولوژي مي توان در آينده نمونه‌هاي بيولوژيكي آن را توليد و براي آزمايش داروهاي جديد استفاده كرد.

 

پروفسور "يورگن بروگر" سرپرست تيم تحقيقاتي مركز EPFL تأكيد مي‌كند كه هنوز بافت مصنوعي زنده توليد نشده است و محققان همچنان در حال كار بر روي تكنيك توليد ساختارهاي زنده مصنوعي مشابه بافت هاي انساني با قابليت رشد سلولي هستند.

 

اين تحقيق، ضمن ارتقاي روش‌هاي كاشت سلول مي‌تواند در آينده به عنوان روش پايه براي توليد و ساخت مواد بيولوژيكي در سه بعد مختلف مورد استفاده قرار گيرد.

 

تكنولوژي جديد در آينده اين امكان را فراهم مي سازد كه با يك قطره بتوان بافت مصنوعي زنده را پرينت گرفت.

 

به گفته پروفسور "ماتياس لوتلف" از لابراتوار سلولهاي بنيادي EPFL، براي دستيابي به اين تكنولوژي مراحل مختلفي بايد طي شود كه شامل تهيه جوهر مورد نياز براي پرينت و مواد اوليه براي توليد است، اما مخلوط كردن مواد به تنهايي كافي نيست چرا كه سلولها به شيوه‌اي اتفاقي و تصادفي رشد مي‌كنند و به بافت زنده تبديل نمي‌شوند.

 

سلولها براي رشد به محيطي نياز دارند كه سيگنال‌هاي درست براي آنها فراهم مي كند كه باعث بروز رفتار خاص در سلولها مانند تكثير، مهاجرت، تمايز يا مرگ مي شود.

 

در بافت‌هاي طبيعي اين سيگنال‌ها از طريق مولكول هاي ماتريكس برون سلولي (ECM) ايجاد مي‌شوند. با بررسي ارتباط بين سلولها و ارتباطات بين سلولها و مولكولهاي ECM محققان قادر خواهند بود اين ماتريكس را بازسازي و احيا كرده و نوع جديد از جوهر بيولوژيكي توليد كنند.

 

محققان از يك نوع ژل خاص به عنوان پايه توليد بافت مصنوعي استفاده كردند. با كمك اين ژل كه از كلسيم متمركز تهيه شده است، هر قطره جوهر شكل اوليه خود را حفظ كرده و پخش نشد.

 

در اين حالت عناصر بافت‌هاي مختلف به صورت غيرقابل كنترل با هم مخلوط نشده و فرايند پليمريزاسيون سريعتر صورت مي‌پذيرد كه محققان را قادر مي‌سازد چندين لايه راروي هم مونتاژ كنند.

 

با كمك پيشرفت‌هاي تكنيكي و بيولوژيكي محققان به سمت توليد و پرورش بافت هاي زنده كه سلولها مي‌تواند در آنها رشد كنند، پيش مي‌روند.

 

از جمله دستاوردهاي اين تكنولوژي در آينده، توليد ساختارهاي سه بعدي مشابه بافت هاي انساني است كه مي‌تواند به عنوان نمونه‌اي براي آزمايش داروهاي جديد مورد استفاده قرار گيرد و نياز به آزمايشات بر روي حيوانات را كاهش دهد.



 تلسکوپ عظیم ماژلان (جی.ام.تی) از 7 آینه عظیم 8.4 متری بهره خواهد برد که آن‌را به بزرگ‌ترین تلسکوپ فعال روی زمین (در آینده نزدیک) تبدیل خواهد کرد. در اینجا، دیگ ذوب این آینه‌ها را می‌بینید.

 

 

این هفت آینه در آزمایشگاه زیرزمینی ساخت آینه در دانشگاه آریزونا ساخته خواهند شد که زیر زمین استادیوم فوتبال دانشگاه واقع شده است. مهم‌ترین مرحله ساخت این آینه‌ها، ذوب کردن، شکل دادن و خنک‌کردن آن‌هاست که در دیگ چرخشی بزرگ انجام می‌شود.

 

در این دیگ که قطرش 8.4 متر است، 21 تن شیشه بوروسیلیکات تا دمای 1170 درجه سانتی‌گراد داغ شده و ذوب می‌شوند.

 

دیگ با سرعت مشخصی به چرخش درمی‌آید تا سطحی سهمی‌شکل به خود بگیرد (درست مانند وقتی که چای یا شربتی را درون استکان یا لیوان هم می‌زنید و سطح آن به یک سهمی‌گون تغییر می‌یابد).

 

بخش زیرین شیشه الگویی خانه‌زنبوری دارد و علاوه بر کاهش وزن، موجب می‌شود سطح خنک‌شونده بیشتر باشد و آینه سریع‌تر خنک شود.


مرحله خنک‌شدن یکی از مهم‌ترین مراحل تهیه شیشه است، چراکه نباید هیچ حبابی درون ساختار شیشه و بخصوص نزدیک به سطح آن ایجاد شود. فرآینده کاهش دما بسیار دقیق و کند انجام می‌شود و به همین دلیل معمولا چند ماه طول می‌کشد!


پس از تهیه شیشه، آن را به کمک ابزارهای کامپیوتری پولیش (جلا) می‌دهند. دقت پولیش به حدی است که ناهمواری‌های سطح شیشه بیش از 1 نانومتر نباشد.

 

پس از تایید کیفیت سطح، آن‌را به اتاقک خلأ منتقل می‌کنند و چند گرم آلومینیوم یا نقره بخارشده را به آرامی روی آن می‌نشانند. این لایه نازک فلزی که فقط چند مولکول ضخامت دارد، سطح بازتابنده آینه را تشکیل خواهد داد.


انجام مراحل فوق برای اولین آینه از 7 آینه تلسکوپ حدود 7 سال طول کشیده است! اما دانشمندان دانشگاه آریزونا امیدوارند این تمرین طولانی‌مدت به آنها کمک کند تا هر یک از قطعات بعدی آینه را در طول 2 سال به پایان برسانند.

 

با این حساب، ساخت قطعات اپتیکی تلسکوپ عظیم ماژلان که قطر موثر آینه‌اش 24.5 متر خواهد بود، حدود 10 سال دیگر به پایان خواهد رسید و حداقل تا 15سال بزرگ‌ترین تلسکوپ روی زمین باقی خواهد ماند. با این توان اپتیکی، تصاویر تلسکوپ عظیم ماژلان ده برابر شفاف‌تر از تصاویر تلسکوپ فضایی هابل خواهد بود.



 محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ابداع نانوترانزیستور یا میکروفنی شده اند که می تواند عملکرد آنزیمی که در اشک چشم انسان وجود دارد را از نزدیک استراق سمع کرده و گزارش دهد.

 

 

استراق سمع یک آنزیم هنگامی که در حال پیچیدن و تاب خوردن است می تواند دیدگاهی جدید را درباره شیوه عملکرد پروتئینها ارائه کرده و به محققان امکان دهد تغییرات ساختاری که در طولانی مدت در پروتئینها رخ می دهند را کنترل کنند.

 

دانشمندان برای انجام این کار نانو ترانزیستورهایی را ابداع کرده اند که به مولکول آنزیمی که درون اشک انسان یافت می شود متصل می شود.

 

این آنزیم می تواند باکتری هایی بزرگتر از خود را نابود کند. درک چگونگی رشد و تقسیم پروتئینها در بیولوژی چالشی بزرگ به شمار می رود. آنزیمها شکل خود را زمانی که با مولکول هدف پیوند می خوردند، تغییر می دهند و شیوه این تغییر شکل می تواند بخشهایی از عملکرد پروتئین را آشکار سازد.

 

محققان دانشگاه کالیفرنیا آیروین می گویند شیوه استراق سمع آنها می تواند دریچه ای جدید را به سوی رفتارهای حرکتی پروتئینهایی خاص باز کند. این محققان دریافته اند پروتئینی به نام Iysozym از ساختاری آرواره مانند برخوردار است که با کمک آن به دیواره سلولها چسبیده و آنها را می بلعد.

 

محققان با ابداع ترانزیستوری نانویی تلاش کردند عملکرد مرموز این آنزیم را کشف کنند. آنها این آنزیم را به نانولوله ای تک دیواره ای که به مداری الکترونیکی وصل بود، متصل کردند. زمانی که برق از میان این مدار عبور می کرد نانولوله ها به میکروفنهایی کوچک تبدیل می شدند که می توانستند به عملکرد آنزیم در هنگام گاز زدن به دیواره سلولها گوش فرا دهند.

 

با استفاده از این ترانزیستور محققان توانستند رازهایی از عملکرد پروتئینها را فاش سازند: این آنزیمها با حرکت کردن بر روی سطح دیواره سلولها را می گزند و این گزشها با حرکت آنها هماهنگ است و با اینکه هر یک از این گزشها حفره ای جدید را بر روی دیواره سلول به وجود آورده و به تدریج باکتری را نابود می کند.

 

بر اساس گزارش فاکس نیوز، در مسیر این گزشهای نابودکننده، هر گزش آهنگی ویژه دارد، زیرا آنزیم از یک حرکت برای بازکردن آرواره و از دو حرکت برای بستن آن استفاده می کند.

 

دانشمندان در قدم بعدی تلاش می کنند این میکروفن جدید را بر روی دیگر پروتئینها بیازمایند به این امید که روزی بتوانند از این ابزار برای ردیابی سرطان و کشف دارو استفاده کنند.



صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب